Dine pressemeddelelser kommer ingen vegne, med mindre de taler ind til nyhedskriterierne. Rådgiver i PR, Lasse Gammeljord, giver her eksempler på aktuelle nyheder og pressemeddelelser, der rammer journalisterne i maven.

”For at komme i medierne skal du have ’en rigtig fed historie’. Det vil sige en nyhed, der overrasker, underholder, har noget konsekvens og væsentlighed for læserne. Læg derfor din historie tæt op ad de journalistiske nyhedskriterier. Det er dem, journalisterne vurderer din historie ud fra”.

Sådan indleder Lasse Gammeljord denne video om, hvordan du udvikler en pressehistorie med en høj nyhedsværdi.

Inspiration: Se hvad medierne skriver om

Helt afgørende for den dygtige PR-rådgiver er, at han eller hun forstår, hvad journalister skriver om, og hvad der optager dem. Da de fleste virksomheder gerne vil i de landsdækkende medier, kan det derfor være en sund øvelse at se nærmere på deres nyhedsdækning.

Et udpluk fra tre af de større medier herhjemme illustrerer, at journalisternes historier ligger tæt op af de journalistiske nyhedskriterier, forklarer Lasse Gammeljord.

”Nyhedskriterierne, som det fremgår af ordet, er kort og godt kriterierne for, hvornår noget er en nyhed. Det er de værktøjer og virkemidler, som journalisten anvender til henholdsvis at måle og skrue op for nyhedspotensen,” siger Lasse Gammeljord.

Eksempler på tre mediers nyhedsfokus – Børsen dækker milliardvirksomheder

Børsen betoner historier om milliardvirksomheder, nye ordrer og virksomheder i vækst. Overskrifterne kredser typisk om den tunge del af dansk erhvervsliv, og helt naturligt ligger fokus på penge.

Video: Undgå de tre hyppigste fejl i din pressemeddelelse

DR skriver om drabsmistænkt sygeplejerske

Hos DR dækker journalisterne en vifte af samfundsrelevante nyheder. En af dem er nyheden om en drabsmistænkt sygeplejerske. Historien dufter af drama, men overrasker i og med, at hun, udover at være mistænkt for at have dræbt flere hospitalspatienter, også er anklaget for at have forgiftet sin datter.

Video: Styrk din pressemeddelelse med nye tal

BT vælger konfliktvinklen

Endelig skriver BT typisk om mere voldsomme og dramatiske, konfliktfyldte historier. Et godt eksempel på det er nyheden om Morten Messerschmidt, der må tilbagebetale EU-midler.

Brug nyhedskriterier – så taler du journalistens sprog

”Nyhedskriterierne handler især om aktualitet, sensation eller overraskelse, samfundsbetydning, konsekvens, identifikation på miljø og personer. Vinkler vi vores historie over eller gerne flere af disse temaer, skærper vi interessen om vores budskab. Historierne griber fat i de ting, der samtidig sker i nyhedsverdenen, og det øger relevansen for læserne. Det betyder igen, at vi øger muligheden for pressedækning,” forklarer Lasse Gammeljord.

Vil du høre mere om

dine PR-muligheder?

Hør om vores priser og hvordan vi kan hjælpe dig. Kontakt os her

%message%

Tagged with →