Journalister er altid interesserede i nye tal, fordi de – kort fortalt- er aktuelle, troværdige og lette at forstå. Men hvor finder du tal til din PR? Det forklarer PR-rådgiver Lasse Gammeljord i denne video.

Et stigende boligmarked målt i procenter, en øget omsætning eller nye købstendenser i markedet opgjort i kroner og øre.

“Man går meget sjældent galt i byen, når man hænger sin pressemeddelelse op på nye tal. Tal gør din historie konkret og indeholder i sagens natur en aktuel nyhedsværdi, hvilket er alfa og omega for alle nyhedsjournalister,” fortæller Lasse Gammeljord i denne video om, hvor virksomheder finder tal til deres PR-arbejde.

Vil du høre mere om

dine PR-muligheder?

Hør om vores priser og hvordan vi kan hjælpe dig. Kontakt os her

%message%

De fleste virksomheder har mulighed for at udvikle et talmateriale, som kan anvendes til nogle PR-historier, som både virksomheden og medierne har interesse i at bringe.

Led efter besparelser og gevinster

“Sidder du i en virksomhed, hvor I i forvejen har et stort datamateriale, f.eks. på jeres kunder eller jeres kunders kunder, så kan det være et fornuftigt sted at begynde. Det som du gerne vil have tal på, vil typisk være, hvordan du og din virksomhed f.eks. giver kunderne en enorm besparelse, eller jeres produkt eller rådgivning øger produktiviteten. Når vi har et problem og en løsning, så har vi en god historie,” forklarer Lasse Gammeljord.

Hold øje med salg og kontakt Ph.d.’en

En anden mulighed er at researche i salgsafdelingen, der ofte kan levere tal på, hvad der rører sig i markedet. Går det op eller ned, hvilke købstendenser er der i øjeblikket, ligger din virksomhed over eller under konkurrenterne.

Har din virksomhed en Ph.d.’er på lønningslisten, så hold øje med, hvad han eller hun forsker i, og hvilke resultater der er på vej. Typisk forsker Ph.d.’en i et område central for din virksomhed. Med ny forskning på beddingen er der rigtig gode muligheder for at komme i medierne, hvis du formår at koble materialet op i forhold til et relevant og aktuelt problem.

Video: Sådan bliver din pressemeddelelse en rigtig nyhed

Tal fra kæden skaber potente PR-nyheder

“Er du en kædevirksomhed, er der gode muligheder for, at I har tal på kunderne på tværs af kontorerne. Det kan f.eks. være en landsdækkende advokatkæde, der har aktuelle opgørelse på, hvor mange virksomheder der går konkurs, og hvor mange ægtepar som lader sig straksskille i kølvandet på ny lovgivning. Har I ikke nogen tal, så overvej at lave en hurtig survey med et spørgeskema til hvert kontor. I så fald så har du mulighed for at gå til medierne med en mini-undersøgelse eller rundspørge. Den slags fungerer også ofte rigtig fint, f.eks. i fagmedier. Og endelig, har du mod på lidt detektivarbejde, eller har en medarbejder til den slags, så kan andre virksomheder også være et sted at begynde din research – altså hvis de ikke har lavet presse på deres tal endnu. Det samme gælder Danmarks Statistik, hvor du har alle mulighed for at finde tal på de tendenser, du er på udkig efter. Undersøg dog altid på google om dine tal allerede har været i medierne. Har de det, er der ingen grund til at gå videre,” tilføjer Lasse Gammeljord.

Hvad kan du ellers gør?
Endelig så kan du lave din helt egen undersøgelse, hvor du tager temperaturen på en række aktuelle problemstillinger. Se mere om dette her.


Tagged with →